Scroll to top

حیوانات بر روی جلدها


مهدی خدادادی - جولای 8, 2011 - 8 دیدگاه

زمان تقریبی برای مطالعه: ۵ دقیقه

اگر قدری با دنیای کتاب های کامپیوتری آشنا باشید ، حتما نگاهتان به کتاب های انتشارات Oreilly و جلدهای خاص آن افتاده است . Oreilly برای اکثر کتاب هایش از تصویر سازی حیوانات استفاده می کند . به هر حال برای بنده ، که با کتاب های این ناشر سروکار داشته ام ، این موضوع جالب بود و تصمیم گرفتم ببینم داستان این حیوانات چیست . حیواناتی که غالبا شامل گونه های خاص می شوند . اما به راستی استفاده از تصاویر حیوانات بر روی جلد کتاب های کامپیوتری چه ارتباطی با هم دارند ؟ و آیا ارتباطی بین عنوان کتاب و حیوان انتخاب شده وجود دارد ؟ .

جلد کتاب COM and .NET

جلد کتاب COM and .NET

Edie Freedman کسی است که اولین جلد از سری حیوانات را در سال ۱۹۸۰ برای انتشارات طراحی کرد . خانم فریدمن اکنون Creative Director ، انتشارات Oreilly است .

او در این باره می گوید : اولین کتابی که برای طراحی به من ارجاع داده شد ، عنوان عجیب و غریبی داشت . sed and awk عنوان این کتاب بود که من را یاد یکی از داستان های معروف به اسم “Dungeons and Dragons” می انداخت . سعی کردم به دنبال تصویری جالب برای این کتاب بگردم . فریدمن برای این کار به آرشیو the Dover Pictorial مراجعه کرد . این سری از کتاب ها که اکنون به صورت دیجیتالی نیز وجود دارد ، مجموعه ای از تصاویر حیوانات مربوط به قرن های ۱۸ ام و ۱۹ ام میلادی است . این مجموعه از تصاویر حیوانات ، تصاویری هستند که بر روی چوب یا سایر اجسام قدیمی مربوط به آن دوران بر روی اشیاء ، تصویر می شده اند . فریدمن می گوید در این آرشیو مشغول جستجو بوده است که تصویر یک جفت ظریف و باریک از بوزینه های تبل هندوستان را می بیند . او بلافاصله متوجه می شود که این جفت می توانند همان sed and awk باشند . وقتی که کتاب sed and awk با تصاویر این دو بوزینه چاپ می شود ، بازخورد های نه چندان خوبی از مخاطبان کتاب دریافت می شود . جملاتی مانند ” این کتاب بسیار زشت است ” ، ” آخه کی حاضره همچین چیزی رو بخره ” و ” این کتاب ترسناک است ” از جمله این بازخوردهاست . اما خانم فریدمن در استفاده از حیوانات جدی بود .

اولین جلدهای طراحی شده

اولین جلدهای طراحی شده

پس از آن خانم فریمدمن با همه اعضای انتشارات که در آن زمان تقریبا ۱۰ نفر بودند صحبت می کند و آنها را برای انتخاب حیوانات راضی می کند . از آن پس بود که برند انتشارات Oreilly و حیوانات معروفش شکل می گیرد .

فریدمن از آن پس تعداد زیادی از تصاویر حیوانات را اسکن می کند و بر روی جلدها استفاده می کند . مردم نیز کم کم به این حیوانات عادت می کنند و اتفاقا امروز خیلی ها این حیوانات را دوست دارند . و یکی از عوامل موفقیت انشارات Oreilly را حیوانات دوست داشتی آن می دانند .

هم اکنون این حیوانات را چه کسی طراحی می کند ؟

اکثر حیواناتی که هم اکنون بر روی جلد های انتشارات Oreilly مشاهده می کنید را خانم Lorrie LeJeune طراحی کرده است . “لی جون ” پنج سال پیش به استخدام انتشارات Oreilly در آمد . او کار خود را به عنوان مدیر فروش شروع کرد و بعدها به عنوان ویراستار هم ، عناوینی را ویراستاری نمود .

lorrie_animals

خانم Lorrie LeJeune به همراه حیواناتش

ماجرای طراحی حیوانات توسط “لی جون ” کاملا اتفاقی شکل گرفت .او بر حسب اتفاق ، در یک روز کاری که بر روی کتاب AOL in a Nutshell صحبت می کردند ، شیر روی جلد آن را بر روی کاغذ طراحی کرد . شیر که گویا اتفاقا خوب از کار درآمده بود ، برای جلد کتاب انتخاب شد . این طراحی باعث شد که “لی جون” تمام وقت خود را درگیر طراحی از حیوانات کند . از آن پس تا کنون ، خانم “لی جون ” بیش از ۲۰ عنوان از کتاب ها را ، تصویرگری نموده است .

lorrie_animals2

نحوه پرداخت جزییات

خانم فریدمن در مورد ارتباط حیوانات انتخاب شده و موضوع کتاب می گوید : خیلی ها از من می پرسند که چرا این حیوان را برای این کتاب انتخاب می کنید . این سوالی است که گاهی نویسنده و یا خواننده با آن مواجه می شود . در حالی که شاید هیچ ارتباطی ممکن است بین حیوانات و عناوین به نظر نیاید . این که چطور از نظر من یک خرس تنبل یا یک گونه دریایی خاص برای جلد ها انتخاب می شوند ، ممکن است  چندان قابل درک نباشد . اما من به تمامی کسانی که این سوال را از من می کنند ، اطمینان می دهم که این فرآیند تصادفی نیست و منطقی وجود دارد ، که البته از من نخواهید که آن را بیان کنم .

AOL IN Nutsh

AOL IN Nutsh

 در ادامه بخشی از جلدهای انتشارات Oreilly را انتخاب کرده ام . به سبک یک نمایشگاه مجازی بهتر است ببینید :

[nggallery id=1]

مطالب مرتبط

8 دیدگاه

  1. آرمین

    جالبه.جدیداَ طرح روی جلد کتابهای انتشارات APress هم طرح هایی از میوه هست.انتشاراتwrox هم که زده تو کار ساز هایی مثل ویولون و گیتار و….

    • آرمین ، همینطوره که شما می فرمایید . به هر حال توی این موارد چیزی که مهمه ماندگاری برند و هویت انتشارات است . هر کس به شیوه ای سعی دارد که به این مهم برسد . من هم به خاطر جذابیت بیشتری که توی جلدهای اوریلی دیدم ، این انتشارات رو انتخاب کردم .

  2. جاوید

    سلام
    خیلی ممنون از مطلبتون.بسیار جالبه.
    جالب اینه که آدم یه ذهنیت خاص نسبت به این کتابها پیدا میکنه
    من خودم وقتی اسمی از مار میشنوم یا مار میبینم فکرم میره به جلد کتاب اکشن اسکریپت . . .

  3. سپاس جاوید .همینطوری است که شما می فرمایید ، مار البته روی جلد کتاب های پایتون هم کار شده و مثلا تمام کتاب های اوراکل از حشرات گوناگون شکل گرفته اند .

  4. علیرضا

    وقتی یه مطلب خوب رو تو یه طراحی خوب میبینی لذت میبری .
    واقعا ممنونم .

  5. مجتبی

    سلام مطلب جالبی بود چون برای خودم هم سوال بود. راستی وب سایتتون خیلی زیباست امیدوارم من هم بتونم وب سایتی به زیبایی شما طراحی کنم.

  6. هدیه آزادی

    سلام سایت زیبایی دارید ولی اگر جلد های انواع حیوانات و ورقه A4هم مثل جلدمون باش چه کار باید بکنیم؟ من می خوام برای تحر کرامتم یک جلد خوب درست کنم حالا چگونه؟ خیلی ممنون خدا نگهدار.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *