موارد زیادی را می توان مثال زد که مدیران سایت ها و معمولا انجمن ها طراحی لوگوی وب سایت خود را در بین کاربران به مسابقه می گذارند .
در این بین معمولا برندگان از امتیازاتی مانند عضویت ویژه و یا هدایایی مشابه بهرمند می شوند .
چندی پیش انجمن بازی سنتر و انجمن bike20 طی فراخوانی طراحی لوگوی انجمن خود را به کاربرانشان سپردند. [۱٫ قبل از هر چیز باید بگویم بنده برای مدیران این انجمن ها و کاربرانی که اقدام به طراحی لوگو کرده اند ، احترام زیادی قائل هستم . هدف من در اینجا تنها یک نگرش فنی به لوگوهایی است که برای این مسابقات ارسال شده اند .] این کار مزیت های زیادی برای مدیران انجمن دارد . هزینه طراحی لوگو کاهش پیدا خواهد کرد ، همچنین شما تعداد زیادی لوگو در اختیار خواهید داشت که می توانید از بین آنها یکی را که مناسب تر تشخیص دادید ، انتخاب کنید .
در این گونه مسابقات همه طیف مخاطبی شرکت می کند که باطبع همه آنها دانش طراحی گرافیک و طراحی نشانه را ندارند . معمولا کسانی که لوگو و نحوه طراحی آن را می شناسند در این مسابقات کمتر شرکت می کنند .
قبلا در پیکسر مطلبی نوشته بودم با عنوان ” چرا یک لوگوی خوب بیش از ۵ هزار تومان ارزش دارد ” و در آن سوالاتی را در مورد شناخت لوگو مطرح کرده بودم . در زیر این سوالات را می بینید .
- آیا لوگو می تواند کار شما را توصیف کند و یا اینکه به خاطر یپرده شود؟
- آیا لوگو بدون رنگ هم تاثیر گذار است؟
- آیا لوگو مقیاس پذیر و قابل بزرگنمایی است؟
- آیا لوگو هویت رسمی دارد؟
- آیا لوگو شخصیت شرکت شما را منتقل می کند؟
- آیا لوگو کیفیت و رضایت را منتقل می کند؟
در ادامه چند لوگو که در این مسابقات طراحی شده اند را انتخاب کرده ام که با هم می بینیم . می توانید در مورد این لوگوها همین سوالات را بپرسید .
همانطور که می بیند لوگوهایی که در بالا وجود دارند فاقد استانداردهای لازم در طراحی لوگو است . مهم ترین قابلیت یک لوگو تکثیر پذیر بودن آن است . این که شما بتوانید لوگو را در هر جا و به هر تعداد و در هر اندازه ای چاپ کرده و یا به کار ببرید.
طراحی کردن و خلق کردن احساس خوبی به انسان ها می دهد . اما فقط اینکه ما از کار خود احساس خوبی داشته باشیم به ما در طراحی یک لوگوی خوب کمک نمی کند . بهتر این است که هر کاری توسط کسی انجام شود که در آن کار مهارت های لازمه را داراست . اینگونه نتیجه نهایی قابل استفاده و رضایت بخش خواهد بود.
آرش
دقیقاً مهدی جان. متأسفانه یا خوشبختانه طراحی طیف وسیعی رو شامل میشه و ابزارهای متنوعی هم برای اینکار وجود داره. به عنوان مثال فوتوشاپ؛ هرکس که با این نرم افزار آشنا هست نمیتونه طراح باشه و هر طراحی هم نمیتونه طراحه لوگو باشه. چرا که طراحی مطالعه میطلبه و خیلی ها این مطالعه رو ندارن. از طرفی من خودم معتقدم بهتره آدم این طراحی ها رو تو شاخه خاصی ادامه بده. شاخی هایی مثل طراحی لوگو، طراحی ui ، جلوه های سه بعدی، و … . حداقل بهتره طراح، تو یه شاخه خاص واقعاً مطالعه داشته باشه.
وحید
خیلی باحال بودن :))
مخصوصا مورد ۲ و ۳ و ۴ که در نوع خودشون یک شاهنکار هنری محسوب میشن 🙂
مهدی خدادادی
آرش عزیز ، کاملا موافقم ، فوتوشاب و سایر ابزارها تنها یک ابزار هستند . شاید شما کار کردن با مداد را بلد باشید ، اما الزاما یک طراح نیستید . مداد در این میان تنها یک ابزار است .
البته در بسیاری از موارد ضعف در کار با ابزار هم دیده می شود .
احمدینا
کاملا با نظر آرش اصغری موافقم
چی بگم درباره لگو های بالا که نگفتنم بهتر است :))
panaali
:))
محمد مهدی
من اگه بجای مدیر اون سایت بودم از همه اون کسانی که این لوگو ها رو طراحی کردن، به مجامع بین المللی شکایت میکردم :-)))