مدتی است برخی از دوستان به خصوص در شبکه های اجتماعی ، علاقه شان نسبت به گرافیک را با من در میان می گذارند و در مورد راه و روش درست برای آنکه یک طراح موفق شوند ، سوالاتی می پرسند .
بنده ، با کسی که به آن “طراح گرافیک” می گویند فاصله معناداری دارم . با این حال مطرح کردن برخی از تجربیات در پاسخ به این سوال ” که چگونه یک طراح گرافیک شویم ؟ ” مفید خواهد بود .

بخشی از یک پوستر به مناسبت روز جهانی گرافیک – مهدی خدادادی
کمی دیباچه :
زمانی که ۵ سال پیش تصمیم گرفتم وارد حیطه طراحی گرافیک شوم ، هیچ شناختی از گرافیک نداشتم . خاطرم هست تازه دانشگاه “مهندسی کامپیوتر” قبول شده بودم و رشته ای که در دانشگاه دنبال کردم ، ارتباط آشکاری با مفاهمی مثل “دیزاین” و “هنر” نداشت . همه چیز از علاقه ام به هنر شروع شد .
علاقه اولین گام و گامی پیش برنده در هر زمینه ای است .
یک روز از رادیو شنیدم که “فرهنگسرای ارسباران” [۱٫ فرهنگسرای ارسباران جایی است نزدیک سید خندان . کلاس های آموزشی گوناگون ، کتابخانه تخصصی هنر و فضای خوبی دارد .] برای ترم تابستان کلاس نقاشی برگزار می کند . صرفا به دلیل علاقه و لذت خاص نقاشی ، تصمیم گرفتم در این کلاس ثبت نام کنم و این آغاز ماجرا بود . فکر کنم حدود ۶ ماه به فرهنگسرا می رفتم و این داستان با شروع دانشگاه پایان گرفت . مهم ترین خاصیت این کلاس برای من این بود که فهمیدم خرده استعدادی در هنر دارم و نباید این مسیر را ناتمام بگذارم .

فرهنگسرای ارسباران
قرار گرفتن در یک جمع هنری به شما کمک می کند تا استعدادهای خود را بشناسید و گاها با دیدن یک اثر هنری جرقه ای در شما زده می شود .
پس از دانشگاه تصمیم گرفتم گرافیک را کمی جدی تر دنبال کنم . آنچه در ادامه می خوانید بخشی از تجربیاتی است که در این مسیر به آنها رسیده ام .
ابزار کار را بشناسید:
یک نجار موفق قطعا کار با اَره را خوب بلد است .
تنها در صورتی که بتوانیم در استفاده از ابزارها با مهارت عمل کنیم ، می توانیم ایده های خود را به درستی اجرا کنیم . در کار طراحی گرافیک ، ابزارها را به دو بخش تقسیم می کنیم : نخست ابزارهای دستی مثل مداد و قلم و دوم ابزارهای سیستمی مثل فوتوشاپ و ایلیستریتور .
تقریبا گرافیست موفقی را نمی توانید پیدا کنید که کار با مداد ، قلم مو و رنگ را به درستی نداند . هر چه قدر هم که شما با ابزارهای سیستمی کار کنید ، قدرت “کار دست” ، در کار شما نمود خواهد داشت . سعی کنید قبل از اینکه سراغ ابزارهای سیستمی بروید ، بر روی کاغذ ایده های خود را شکل دهید .
من همیشه یک دفترچه بی خط در کیف خود دارم و اگر ایده ای به ذهنم رسید شروع به طراحی می کنم.
اگر نگاهی به طراحان مطرح ایرانی داشته باشیم ، خواهیم دید همگی در طراحی و نقاشی مهارت دارند .به طور مثال قباد شیوا ، رضا عابدینی و فرشید مثقالی هر سه در دانشگاه رشته نقاشی را دنبال کرده اند . گرافیست جوانی مثل ایمان راد برای خلق آثار خود از کارهای دست بهره زیادی می برد .

لوگو تایپ ایران کاری از ایمان راد
از طرفی ابزارهای سیستمی وجود دارند که دانستن نحوه کار با آنها برای یک طراح بسیار مهم است . میزان مهارت شما باید به قدری باشد که بتوانید ایده هایتان را بدون محدودیت در کار با ابزار به راحتی پیاده کنید . در زیر من فهرستی از ابزارهایی که با آنها کار می کنم را آورده ام ، طبیعی است این فهرست ابزارهای سیستمی مورد علاقه من است و هر کسی ممکن است ابزارهای مناسب خود را انتخاب کند :
- Adobe Photoshop : ابزاری است جهت کار با تصاویر Bitmap و جز مهم ترین ابزارهای سیستمی. البته فوتوشاپ ابزار بسیار پیشرفته ای است و در کار با تصاویر برداری ، تصاویر سه بعدی ، انیمیشن و ویرایش فیلم هم دست شما را باز می گذارد .
- Adobe Illustrator : ابزاری است برای کار با تصاویر برداری . انعطاف و قدرت بالایی دارد و در ارتباط با نرم افزاری مثل فوتوشاپ خوب عمل می کند . تقریبا بیشتر حجم کارهایم را با ایلیستریتور سامان می دهم .
- Adobe InDesign : برای صفحه آرایی کتاب ، مجله و امثالهم از قابلیت های InDesign استفاده می کنم .
- Adobe Fireworks : ابزاری است برای طراحی Wireframe و تصاویر PNG . امکانات بسیار خوبی برای بهینه سازی فایل های PNG و طراحی UI دارد . همینطور در طراحی Icon ناامیدتان نمی کند .
- Fontlab Studio : از این ابزار برای ساخت فونت و سامان دادن OpenType استفاده می کنم .

نمایی از نرم افزار ایلیستریتور
بسیار ببینید :
شنیدن کی بود مانند دیدن .
باید سعی کنیم کارهای برتر در حوزه طراحی گرافیک را رصد کنیم . به این کار در اصطلاح ” مشق بصری ” می گوییم .
نمایشگاه ها را از دست ندهید ، اگر گالری ای نمایشگاهی دارد ، سعی کنید بروید . دیدن کارهای مختلف به رشد درک هنری ما کمک می کند . ببینید دیگران چگونه کار می کنند و دامنه مخاطبین شان چگونه است .
کتاب ها ، سایت ها و مجلات جاهایی هستند که باید بسیار در آنها غور [۲٫ غور کردن : کوشش تمام کردن و بنهایت چیزی رسیدن . دقت کردن در کاری . به دقت مورد رسیدگی قرار دادن . لغت نامه دهخدا.] کنید . هنرمندان را دنبال کنید و سبک کاری هر کس را بشناسید .
تو را میبینم و میلم زیادت میشود هر دم حافظ
من “فولدری” به اسم “علاقه مندی ها” در سیستم ام ساخته ام و سعی می کنم آثاری که می بینم و دوست دارم را در آن ذخیره کنم . این کار به مرتب کردن فکر کمک می کند . شما هم مجموعه از علاقه مندی های خود را ذخیره کنید .
جشنواره ها را از دست ندهید :
خاطرم هست گرافیک را با شرکت در جشنواره ها آغاز کردم . در آن زمان و به مدت دو سال برای هر جشنواره ای که فراخوان می داد کار می فرستادم . طبیعی است که با توجه به عدم شناخت صحیح و تازه کار بودنم ، به هیچ عنوان کاری از کارهایم تا دو سال به هیچ جشنواره ای راه پیدا نکرد .
چیزی که در این بین مهم است این است که امید خود را از دست ندهیم . هر جشنواره ای که کار شما موفق نمی شود فرصتی برای یاد گرفتن است . همیشه کارهایی که به نمایشگاه راه پیدا می کردند را می دیدم و با کار خودم مقایسه می کردم . باید بتوانید نقاط ضعف را به درستی تحلیل کنید و پله پله کارتان را بهتر کنید . پس از این موارد بود که کم کم ، کارم به جشنواره ها راه پیدا کرد . پس از آن چند مورد جایزه و تقدیر هم به این فهرست اضافه شد .
هر چه قدر کیفیت یک جشنواره بالاتر باشد برای رشد شما بهتر است . سعی کنید با موفقیت در جشنواره ها ، توهم رسیدن به موفقیت پیدا نکنید.
جشنواره ها تنها بهانه ای هستند برای اینکه شما انگیزه ادامه کار را پیدا کنید . پس از مدتی جشنواره ها جذابیت روزهای نخستین را برای شما از دست می دهند . در این مرحله سعی کنید در انتخاب جشنوارهای با کیفیت ، و ارائه کار خوب وسواس به خرج دهید .
بسیار بدانید :
تفکری که پشت خلق یک اثر وجود دارد ، روح آن اثر است .
باید تشنه دانستن باشد . فلسفه هنر و اینکه چرا یک اثر هنری را خلق می کنیم از مواردی است که در دانشگاه های ما کمتر از آن سخن به میان می آید .
آواز بلبل صدایی بسیار زیبا و دلنشین است . از طرفی صدای نواختن ساز هم اینگونه است . اما چرا کسی بر “آواز بلبل” نقدی نمی نویسد ولی بر “نوازندگی” نقد می نویسند . نکته متمایز در اینجا “تفکری” است که پشت خلق یک اثر هنری وجود دارد . بلبل از روی غریزه می خواند و نوازنده از روی تفکر می نوازد و تفکر در ساحت نقد قرار می گیرد .
“فرم”یک اثر هنری ، بسیار مهم است ولی معنا و مفهوم آن مهم تر است . “فرم” به تنهایی نماد ” خوشگلی” است ولی وقتی با معنا همراه می شود به سمت “زیبایی” می رود .
به طور خلاصه سعی کنید کار بصری شما همراه با دانسته های نظری خوب باشد . آنوقت است که واقعا یک اثر هنری ماندگار خواهد شد .
گروه تشکیل دهید :
غالبا چند فکر بهتر از یک فکر است .
اگر دوست و یا دوستانی دارید که در زمینه طراحی گرافیک می توانید دور هم جمع شوید و گروه تشکیل دهید ، این فرصت را از دست ندهید . تشکیل یک گروه و انجام فعالیت های گروهی می تواند باعث رشد کیفیت آثار افراد گروه به شکلی متوازن شود . همیشه داشتن روابط خوب ، فرصت های جدیدی ایجاد می کند .
دو سال پیش من به همراه یک سری از دوستان ، گروه طراحان گرافیک موتیف را سامان دادیم . در موتیف معمولا هر شش ماه یک بار با انتخاب موضوعی واحد شروع به طراحی می کنیم تا در نهایت نمایشگاهی از آثار خلق شده برگزار کنیم . مهم این نیست که همه اعضای گروه در یک سطح باشیم ، مهم این است به بهانه نمایشگاه کارهایمان را به قضاوت و نقد دیگران می گزاریم . هدف این است که دور هم بحث کنیم ، تجربیاتمان را به اشتراک بگذاریم و پیشرفت کنیم .
گروهی که تشکیل می دهید می تواند شامل دو عضو باشد ، می تواند حتی به صورت مجازی و در شبکه های اجتماعی باشد ، می تواند حتی یک جمع دوستانه باشد .
استاد داشته باشید :
استاد نقشی کلیدی در جهت دهی به آثار شما دارد .
در اطراف خود بگردید و شخصی را پیدا کنید که بتوانید در زمینه دانش طراحی به وی تکیه کنید . سعی کنید استادی را انتخاب کنید که کارهایش را دوست دارید .
امروزه کلاس های آموزش طراحی رشد زیادی داشته است . در تهران آموزشگاه هایی دیدم که به صورت تخصصی روی این موضوعات کار می کنند . آموزشگاه های ایده و ویژه از این جمله اند . در شهرستان ها هم معمولا اساتید کلاس هایی برگزار می کنند . اگر بگردید جوینده خواهید بود .
کپی کنید :
هنرمندان خوب کپی میکنند اما هنرمندان بزرگ میدزدند. پابلو پیکاسو
از آثار و سبک فلان هنرمند خوشتان می آید ، پس چرا وقت را از دست می دهید از کارهایش کپی کنید . کپی کردن تکنیک بسیار خوبی برای یاد گرفتن است . وقتی کار فلان هنرمند را سعی می کنید که اجرا کنید ، ناخود آگاه با بسیاری از تکنیک ها و تفکراتش آشنا می شوید . کپی کردن تمرین بسیار خوبی است .
توجه کنید کپی کردن تنها برای شروع خوب است و یک تکنیک کاملا تمرینی است . مسلم است که کار کپی ارزش چندانی ندارد و در سطح بالاتر یک سرافکندگی هنری محسوب می شود .کپی کردن تا زمانی که شما به یک سطح مهارتی برسید ، لازم است . پس از آن این کار را رها کنید .
نتیجه گیری :
کار نیکو کردن از پر کردن است .
برای موفق شدن در هر کاری باید جوهره آن کار را داشته باشید . پس از آن تلاش به همراه کمی شانس به شما کمک خواهد کرد . هیچ موفقیتی اتفاقی نیست و اگر هم اتفاقی باشد ، مستمر نخواهد بود .
امیر حسین برزگر سلوکلائی
آقا کارت درست و نیکوست….
انشاالله موفق باشی…
😉
علی
نوشته ی خوبی بود… ممنون….
حسین
پست خیلی خیلی زیبایی بود.فقط من نمیتونم فراخوان هارو شکار کنم و وقتی میفهمم که جشنواره تموم شده اگه یه منبع بدید ممنون میشم!
مهدی خدادادی
سایت های زیادی مثل سایت مجله رنگ و رسم وجود داره . جامع ترینش به نظرم برای فراخوان ها http://farakhan.org/art است .
*_*SHerAfati*_*
aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
شهاب
فوق العاده بود مخصوصا این قسمت
“فرم”یک اثر هنری ، بسیار مهم است ولی معنا و مفهوم آن مهم تر است . “فرم” به تنهایی نماد ” خوشگلی” است ولی وقتی با معنا همراه می شود به سمت “زیبایی” می رود .”
خدا قوت!
مخاطب پیکسلر
نمیدونم چرا انقدر ما گرافیست زیاد داریم و آمار رو به رشدی هم داریم نسبت به جمعیت کلی.
که البته تنها وقتشان را در این حرفه تلف میکنند و خواهند کرد چون نه فکر دارند و نه دغدغه هنری تنها میخواهند هنرمند شوند امضا دهند و دختربازی کنند !
رها کنید دوستان برید دنبال چیزی که در آن استعداد دارید، کشش دارید، دغدغه دارید…
دغدغه میدونید یعنی چی؟ خطر گشنگی را به جون خریدن برای رسیدن به ایده آلی که براش جون میدید
به وا… کسی بهت نمیگه چه هنرمندی اگر مدرک گرافیک بگیری یا تو فتوشاپ یه چی درست کنی !
این حرفه گرافیک شده زجر مسلم، جولانگاه بی مغزان برای برداشت های غیر حرفه ای…
کسی اصلا به خودش نگیره خدایی نکرده!
مهدی جان ممنون از وبلاگ خوبت اما خواهشا سعی نکن به این وضع بیشتر دامن بزنی
راست راستش اینه که ظرفیت گرافیک این مملکت تکمیله برید دنبال رشته های دیگه دوستان هنربند!!
رضا
یکی از دوستانمون گفته بودند که تعداد طراحای گرافیک مملکتمون زیاد شده!
بنظرو طرز فکر اشتباهیه که بخوایم تهران رو کشورمون بدونیم، اگر زیاد بود اوضاع گرافیک و طراحی گرافیک توی شهرستانهامون اینجوری نبود!
دوست عزیزم اگر همه قرار باشه مثل شما فکر کنن خود من و حتی خود شما هم اضافه هستین.
امیدوارم روزی برسه که مردمونمون سطح آگاهیشون بالا بره و طرح و طراح رو بشناسن و فرق کار خوب و خیلی چیزای دیگه رو بدونن.
به امید اون روز….
به هر حال مملکت ما هنوز نیاز داره به طراح هایی که کارشون رو بلدن!
مهدی خدادادی
مخاطب گرامی ، گرافیک و در نگاه کلی تر هنر اختصاص به من یا صنف خاصی ندارد ، هر کسی که دوست داشت وارد این داستان شود ، حق دارد که شانس خود را بیازماید . استعدادهای برتر به مرور زمان جایگاه خود را پیدا خواهند کرد و افراد دیگر از این مسیر حذف می شوند . چه باک اگر صدها یا هزارن گرافیست داشته باشیم . تعداد بیشتر به نظرم مساوی است با رقابت بیشتر و کیفیت بهتر .
مخاطب پیکسلر
تعداد بیشتر =
تعاریف ناهنجار از رشته گرافیک و گم شدن اصالت مفهومی این رشته در فتوشاپ !
قیمت های من درآوردی بهم خوردن ارزش واقعی کار نزد مشتریان
پا گرفتن بازار های غیر منطقی و دور شدن پروژه ها از کاردان ها !
تنزل منزلت گرافیستان تا دفتر فنی ها و بازاریابان مونث
و…
نه عزیز، اینجا، ایران اسلامی، جایی نیست که رقابت کیفیت بیاره. ما خیلی از بسترهای فرهنگی لازم رو نداریم که از بحران، فرصت ایجاد کنیم ما بیشتر از فضائل اخلاقی در کار رذائل اخلاقی داریم.
ژست روشنفکری گرفتن ساده تر از عمل و اقدام روشنفکرانست.
ممنونم که وقت میزاری برای بحث.
فاطمه
خیلی عالی بود! لطفا در مورد بازار کار هم راه کار بدید.
photolady
بسیاز عالی بود . تشکر دوست عزیز
یونس
مطلب خوب و مفیدی بود . تو فضای وب کمتر از این مقالات دیدم ، اکثرن میان و رو “چگونگی” کار میکنن در صورتی که باید اول به “چرایی” پرداخت که خیلی مهمتر از “چگونگی” هست . با کپی برداری برای تمرین موافقم یک حسی به آدم دست میده که اعتماد به نفس رو افزایش میده . در مورد اینکه دست زیاده و ظرفیت پره و از این حرفها با آقا مهدی موافقم هر چی بیشتر بشه کیفیت نایاب تر میشه اونوقت کارهای خوبن که پول میارن و نه صرفا “کار” . در ضمن هر کی واسه دل خودش هم میشه کار کنه همه چی که پول نیست داداش !
امیر
خیلی از مطالبت به کارم اومد
انشالا هر جا هستی موفق باشی
گلی
من یک شنبه یک امتحان عملی پوستر دارم.
مطالب خیلی خوب بود.
مرسییییییییییییییییییی
گلی
تروخدا واسم دعا کنید.
هم برای امتحانم هم این که امسال کنکور دارم…
ایشا… همتون به چیزی که براتون خوبه برسید.
محمد صادق
مرسی
مرتضی
با سلام
آقا واقعاً دستتون درد نکنه! مطلب بسیار پرمحتوا و آموزنده ای بود. من یکی از مشتاقان یادگیری گرافیک هستم. اگر لطف کنید کمی هم درباره ابزارهای دستی لازم برای اینکار و به خصوص برای یک فرد مبتدی صحبت کنید ممنون می شوم.
نفس
یه دنیا مرسی…مطلب جالبی بود
fattaneh
سلام.پست فوق العاده ای بود. من از حدود ۱۴ سالگی با گرافیک آشنا شدم اما بدلیل هزینه ی زیادی که این رشته داشت نتونستم در هنرستان ادامه تحصیل بدم. فتوشاپ رو بعد از دوره دبیرستان یاد گرفتم و علاقه ام باعث شد که یک دوره ۹ ماهه گرافیک کامپیوتر هم ببینم. اما سطح کلاس ها در شهرستان بسیار پایینه و من هرگز نتونستم یک استاد داشته باشم که ازش اونچه که میخوام یاد بگیرم. حدود ۶ ساله که مشغول کار در کانون تبلیغاتی ام و بیشتر گرافیک رو بصورت تجربی یاد گرفتم. اما خیلی مشتاقم که جایی رو برای پیشرفت پیدا کنم. حتی حاضرم که چند ماهی کارآموز یک طراح حرفه ای باشم. کاش راهی رو بهم پیشنهاد کنید. ممنون
مجتبی
سلام جناب خدادادی
خیلی اتفاقی در حین جستجوی مطالبی پیرامون لوگو ی کوکاکولا به این وب شما رسیدم، واقعا دارم لذت می برم، بسیار عالی ، بسیار عالی است!
با اجازتون چند مطلبی رو هم با ذکر منبع، در انجمن های علمی، به اشتراک گذاشتم!
دیگه پایه ثابت این وبلاگ شدم!!! 🙂
شایسته
سلام.
خوندن مطالب شما حس خیلی خوبی به من داد. من هم رشته متفاوتی دارم و علاقه شدیدی به گرافیک دارم. استعدادم رو فهمیدم و الان با خوندن مطالب شما حس خوبی پیدا کردم که حتما علاقه ام را دنبال کنم.چون همیشه حس اینکه رشته دانشگاهی متفاوتی داشتم در من این حس رو ایجاد میکرد که موفق نمیشم. ولی الان میبینم که اینطور نیست.:)ای کاش باز هم بنویسید.
الناز
سلام ، مطالبتون واقعا عالی بود، راستش منم یه جورایی شروع کارم مثل شما بود، من فارغ التتحصیل رشته ی مترجمی زبان هستم ولی بر حصب اتفاق تو یه فضایی راه پیدا کردم که بعد از گذشت چند ماه به عنوان طراح شناخته شدم، من کار با نرم افزار های طراحی رو کاملا تجربی و تو محیط کار و به خاطر فشار کاری بالا یاد گرفتم ولی مشکلی که دارم اینه که هیچوقت خودم رو یک طراح نمی دونم توی محل کارم مسئول بخش طراحی شدم ولی هیچوقت از درون احساس نمی کنم یه طراحم. بیشتر شبیه یه اجرا کارم تا طراح که این مسأله داره اذیتم می کنه، از اونجایی که موقعیت و مزایای کاریم خیلی خوبه و نمی خوام از دستش بدم تصمیم گرفتم برم دنبال کلاس هایی بگردم که بهم ایده یاد بده کلاس هایی که ذهنمو باز کنه تا بتونم کارهای جدید انجام بدم، امروز تو همه ی سایت ها دنبال کلاس هایی گشتم که تو این زمینه بتونه بهم کمک کنه هیچ دوست و آشنایی هم ندارم که بتونم ازشون کمک بگیرم که باید چیکار کنم ممنون می شم با توجه به این توضیحاتی که دادم بهم بگید باید چیکار کنم. اینم بگم که هدف من از یاد گرفتن فقط جنبه ی مادی نداره من واقعا طراحی کردن رو دوست دارم و این دوست داشتن و تلاش من تو این چند سال باعث شد به چنین جایگاهی برسم مشکلم اینه که حالا که به این جایگاه رسیدم نمی خوام کم بیارم می خوام به حدی برسم که با افتخار و قدرت بگم که یه طراحم نه با ترس. ممنون میشم اگه کمکم کنید.
مهدی خدادادی
برای رشد خلاقیت ، مهم ترین راهی که من می شناسم ، مشق بصری است . مشق بصری به این معناست که باید تا می توانید کار ببینید ، آن هم کار خوب . البته کار دیدن به تنهایی کافی نیست . خوب است که هر کاری که می بینید روی آن فکر کنید و ببینید چه چیزی باعث شده طرح ، تبدیل به یک طرح موفق شود . کم کم می توانید کشف کنید که خلاقیت شامل چه قوانینی است .
برای کمک به این هدف کلاس هایی هم وجود دارد . اگر شما بفرمایید کدام شهر ساکن هستید ، من می توانم کلاس ها و منابع مختلفی که می شناسم را به شما معرفی کنم .
ثمانه
سلام جناب خدا دادی پیرو صحبت های این دوستمون که فرموده بودن به دنبال راه هایی برای ایجاد خلاقیت هستن میخواستم اگر ممکنه توی تهران اگر جایی رو میشناسید معرفی کنید
NEDA
سلام.خیلی ممننم از زحماتتون واقعا عالیند.
مهدیه
سلام به همه ی علاقمندان دنیای گرافیک
تشکر می کنم از آقای خدادادی که تجربیاتشون رو به اشتراک گذاشتند .
واقعا ارتقاء سواد بصری توانایی که باید تجربه کرد و در وجود پردازشش کرد . ( تا می تونید کار خوب وبد ببینید) جفتش لازمه یکیش درسه یکیش بحث .
علاقه ی منم به هنر وقتی مورد توجه قرار گرفت که از روی عکس های کتاب تاریخ برادر بزرگترم طراحی می کردم .( من اون وقت هنوز مدرسه نمی رفتم ) امیرکبیر و خیلی های دیگه از فرم ایستادن هاشون تا مدل ریش هاشون برای کودکی من هم جالب بوده و هم سرگرمی .
نقاشی هامو می فرستادم به تلویزیون و از روی عکس های آدامس ها تا هر تصویر دیگه ای که برام جالب بود و به فکرم می رسید تصویر می کشیدم .
بزرگتر که شدم هنرستان و کارشناسی وکارشناسی ارشدم رو گرافیک خوندم بدون وقفه توی دانشگاه های خوب تهران . ولی هروقت با شرکت های تبلیغاتی و برخی ارگان های دولتی تهران همکاری کردم فقط مخلصانه کار کردم و اون ها هم با تمام سخاوتمندی دستمزد نمیدادند یا یک صدم تعرفه ی انجمن گرافیستان باهام حساب کردن .
واقعا ابراز همدردی می کنم با یکی از مخاطب ها که از زیاد شدن علاقمندان به کار نرم افزاری صرف شکایت می کرد که فکر می کنم منظورش به اون دسته ای بوده که دنیای کار گرافیک رو به همون اندازه آلوده می کنند که سخاوتمندنماهای دستمزد نده می کنند .
خوبه از خودمون توقع داشته باشیم و کیفیت رو فدانکنیم برای پول کم و زیادی که دریافت می کنیم .
علیرضا
سلام ، من یک دانشجوی گرافیک هستم که در هنر های زیبای دانشگاه تهران تحصیل میکنم ، در طی مدت ۲ و ۳ سالی که در این رشته تحصیل میکنم آموزش های خوبی رو تحت نظر اساتید بنام این رشته دیدم و کارم هم خوبه . ( این رو از روی تعریف کردن نمیگم، به این دلیل میگم که کارم رو با خیلیا مقایسه کردم ) اما متاسفانه نمیدونم چه جوری میتونم به طور حرفه ای وازد بازار کار بشم ، منظورم از حرفه ای اینه که واقعا بتونم در سطح حرفه ای کارم رو ارائه بدم ، چون خیلی از دوستان من که بیرون کار می کنند میگن که به دلیل سلیقه و سطح دید هنری پایین سفارش دهنده ها نمیتونند کاری که می خوان رو ارائه بدند. از طرفی هم متاسفانه اعتماد به نفس کمی دارم و نمیتونم اون جور که باید و شاید خودم و نشون بدم . ممنون میشم که راهنمایم کنید چون نمی خوام بعد این همه درس خوندن بشم یه کارمند معمولی توی یه شرکت تبلیغاتی 😐
محمد
سلام علیرضا. اگه دنبال کار هستی ، به ایمیل من چند تا نمونه کار بفرست. من خودم جند سالی هست توی بازار کارم . امیدوارم بتونیم با هم همکاری داشته باشیم.
امیر
سلام عزیزان
میخواستم بپرسم چگونه وارد بازار کار طراحی گرافیک بشم؟؟؟
مهدی خدادادی
راه های گوناگونی برای ورود به بازار کار هست .
به شخصه حقیر سعی کردم که کارهایم را به شکلی گسترش بدهم که نام و نحوه کارم به گوش کسانی که نیاز هست با آنها کار کنم برسد . سپس مشتری خود با شما تماس می گیرد و متناسب با کاری که از شما دیده است به شما سفارش خواهد داد .
نرگسjks.EeL
ممنون ازمطالب مفیدتون.من هنرآموزسال سوم رشته گرافیک هستم ومیخام پیش ازاینکه دیربشه واردبازارکاربشم.نمیدونم ازکجاشروع کنم یاچکارکنم…آیاکارورزی واقعااهمیت داره؟تااونجایی که من دیدم توکارورزی هیچ چیز مفیدی نبوده(حداقل دراطرافیانم)من میخاستم کارورزی امسالم روبپیچونم…وب کلاس طراحی برم.اماگفتم نکنه کارورزی واقعامفیدوخوب باشه و ب من کمک کنه واردبازارکارشم؟وقتی برای تصمیم گیری نمونده لطفابهم کمک کنید…:-S راستی من درزمینه عکاسی استعداددارم.وهمه بهم میگن توباعکاسیت ب ۱جایی میرسی…البته سطح کارم روبادوستان واطرافیانم که مقایسه میکنم میتونم اینوبفهمم….اگه بخام توزمینه عکاسی فعالیت حرفه ای داشته باشم…ازالان بایدچ کنم؟ممنون میشم اگه ب همه سوالاتم پاسخ بدیدچون واقعادغدغه فکریم داره میشه فقط همینا!:(
نرگسjks.EeL
ممنون ازمطالب واقعامفیدتون.
من هنراموزسال سوم رشته گرافیک هستم.من میخام پیش ازاینکه دیربشه واردبازارکاربشم.کارورزی آیااهمیت داره؟من میخاستم کارورزیم روبپیچونم و ب کلاس طراحی برم…اماباخودم گفتم نکنه کارورزی واقعامفیدباشه؟وب من کمک کنه زودترواردبازارکارشم!من واقعانمیدونم چکارکنم…لطفاراهنماییم کنید:-S راستی من درزمینه عکاسی هم استعدادخوبی دارم…واینوازمقایسه باکاردوستام وهم سنام میتونم بفهمم….دوست دارم توزمینه عکاسی بطور حرفه ای فعالیت کنم…این فعالیت بایداز۱جاشش شروع بشه…من اصلانمیدونم ازکجاوچطوری برای ورودب بازارکار وآغازفعالیت های جدیم بایدشروع کنم…لطفاکمکم کنید…نمیخام زحمتهایی که خانواده م وخودم کشیدیم هدربره…:(:)
مهدی خدادادی
دوست عزیز ، بیشتر از همه این مواردی که عنوان کردید به نظر می رسد شما از موارد دیگر رنج می برید :نخست آنکه از خودتان ، آنچه که در آینده به دنبال آن هستید و نقشه راهتان برای رسیدن به یک هدف مشخص ، غافل هستید . ابتدا باید تکلیف خودتان را با خودتان مشخص کنید .
به این سوالات برای خودتان و در ذهن خودتان پاسخی بیابید : می خواهید دقیقا چه کاره شوید ؟ در این حرفه به دنبال چی هستید ؟ آیا برایتان پول مهم است ؟ آیا اصلا شغل برای شما در اولویت است ؟ و … .
دوم آنکه اعتماد به نفس خود را تقویت کنید .
نرگسjks.EeL
من ب خاطریه سری مشکلات جسمی که بخاطرکارهام برام بوجواومد مثل کتف دردوکلاستون فقرات…این اواخرنتونستم کارام روباکیفیت مطلوب ارائه بدم…من که جزبهترین شاگردابودم روزژوزمان کیفیت وتعدادکارهام ازبعضی تنبل های کلاس هم پایینتربود…من درحالی که ذهن خلاقی داشتم نمیتونستم ایده م رو ب اجرادربیارم…این بشـــــــــــــــــــــــــدت اعتمادب نفس منوکاهش داد!من نمیدونم چطوری بایدبرای خودم یه هدف داشته باشم…من میخام ادم موفقی باشم…نمیدونم چطوری هدفم رومشخص کنم…من حتی ملاک های مشخص کردن هدف رونمیدونم…من عکاسی رودوست دارم امانمیدونم ۱عکاس موفق ازکجابایدشروع کنه…تصویرسازی وتایپوگرافی روهم دوست دارم….من واقعاسردرگمم….شماخیلی خوب اینومتوجه شدید…من ب کارم یعنی ب رشته م علاقه دارم…من دنبال چیزی م که بتونم حسمونشون بدم…دنبال علایقم اومدم…ووسط راه سردرگم شدم…!واقعاب خودم میگم هدف من چیه؟من میخام ادم موفق باشم…ولی ازچه راهی نمیدونم…پول ..بله برای من اهمیت داره…بعله شغل واقعـــــــــــــــــابرام اولویت داره…دلم میخادشغلم مطابق باعلایقم باشه نه اینکه درآینده ب خاطرمشکلات پیش بینی نشده مجبورب تغییرشغل بشم!وای واقعامتاسفم که اینهمه سوال دارم وگیجم…اگه میشه یکم بیشترازشغل وانتخاب هدف برام بگیدلطفا.واقعاشرمنده ام:(
نرگسjks.EeL
مثل اینکه..کسی نمیتونه کمکم کنه..ممنون به هرحال..:(
meysam
سلام و خسته نباشید من حسابداری خوندم ولی علاقه ی زیادی به طراحی دارم به نظرتون کدومو ادامه بدم بهتره دوست عزیز؟
مهدی خدادادی
قطعا اونی که علاقه دارید را ادامه بدهید به نیکویی خواهد بود .
ونوس
بسیاررررر زیبا بود و گفته هاتون دید جدیدی به رشتم داد.سپاس فراوان
علی
سلام
بنده محصل علوم دینی ام و به هنر هم علاقه دارم و این مطلب رو در طراحی برای هیئت محلمون آزمودم و دوست درام اون رو بارور کنم و نگاهم از قبل طلبگی با بعد طلبگی خیلی فرق کرده و اعتقاد دارم جهان بینی و ایدئولوژی درست میتونه به همه چی روح و معنا بده. طبیعتا برای انجام کار طلبگی با کیفیت بالا، سایر مسائل برای طلبه در حاشیه است و اولویت کمتری داره اما بنده می خوام تدریجا این کار رو ادامه بدم . به نظر شما من چطور می تونم یک طلبه ی گرافیست باشم؟ ( گاهی اوقات با خودم فکر میکنم ای کاش فیلمساز حرفه ای بودم و می تونستم با زبان هنر _ در سطح عالی _ این دریای ناشناخته و مهجور معارف عمیق دینی رو برای عالم به نمایش بگذارم )
یاحق
مهدی خدادادی
باید ببینید تعریف شما از طلبگی و بحث دین چیست . هر چیزی که خداوند متعال آفریده است و نسبت به آن ساز و کاری تعریف کرده است در حوزه دین دسته بندی می شود . بدیهی است طلبه بودن یا دین شناس بودن محدود به لیاس آخوندی و منش حوزوی نیست .
کسی که قصد دارد اسلام را به عنوان دین برتر و معقول معرفی کند نیاز دارد تا ابتدا خود با مساله دین به طور صحیح آشنا شود ، سپس با اخلاق ، رفتار و گفتاری که از خود باقی می گذارد در بسط دین کوشا باشد .
طبیعی است که شما اگر یک هنرمند موفق شوید ، و دین را به وسیله هنر گسترش دهید ، نه تنها در حاشیه کار طلبگی شما نخواهد بود ، بلکه در راستای ک:.۷-مل کار طلبگی است .
علیرضا
با عرض سلام خدمت شما هنرمند گرامی ، من از بچکی علاقه به نقاشی و خطاطی داشتم و با انگیزه و تشویق اطرافیان به کلاس نقاشی رفتم و زمانی که بزرگتر شدم به پوستر و کارهای تبلیغاتی علاقه پیدا کردم و با گرایش به این هنر به سمت رشته گرافیک رفتم و دیپلم گرافیک رو حدود ۱۳ سال پیش گرفتم و بعد از پیش دانشگاهی هنر متاسفانه دانشگاه قبول نشدم و چون سرباز بودم نتونستم ادامه تحصیل بدم و تصمیم گرفتم به کلاس آموزش فتوشاپ و کورل دراو برم و بعد دنبال کار گشتم و هرجا میرفتم میگفتند اول سربازی و بعضی جاها هم کسانی رو میخواستند که تحصیلات دانشگاهی داشته باشه و من با این استعداد مجبور شدم کمک پدرم و به شغل او برم .. سال ۸۵ تصمیم گرفتم خدمت برم و تا ۸۷ سرباز بودم و بعد از اون دنبال کار طراح گرافیست میگشتم و ازم سابقه و مدرک تحصیلی دانشگاه و پایان خدمت میخواستند که خوشبختانه این یه قلم رو داشتم (پایان خدمت) … و باز هم هیچ کجا منو قبول نکردند و تصمیم گرفتم دانشگاه رشته گرافیک رو برم و فوق دیپلم گرفتم … و بعد از دانشگاه تو یه عکاسی شغل رتوش و ترمیم رو انجام میدادم اما بعد از یک سال به علت انگیزه و اشتیاق به هنر تبلیغاتی و طراحی دوباره تصمیم گرفتم دنبال کار مورد علاقه ام بگردم … حالا هرکجا که میرم از من سابقه کاری ، رزومه کاری چاپ شده یا حرفه ای ، سرعت بالا کار با برنامه و اینکه حرفه ای میخواند و من اشتیاقم داره نابود میشه ، سنم داره میره بالا اما پیشرفت نکردم ، حرفه و شغل دیگه ای هم بلد نیستم .. چرا انقدر سنگ جلو پای آدم می اندازند ؟؟؟!!!! 🙁 از شما آقای خدادای تقاضا دارم بگید من چکار کنم ؟؟ یه راهی یه چاره ای بهم بگید .؟؟
طراحی گرافیک ، که عشق آسان نمود اول | Pixeler
[…] توانند آنگونه که باید جذب بازار کار شوند . قبلا در مطلب خرده تجربیات یک طراح گرافیک بیشتر به این موضوع پرداخته ام ، اما تصور می کنم که بهتر […]
زهره
عالی بود
-___-
سلام مطلب خیلی خوبی بود ممنون
من یه سوال کوچولو دارم من یه مدتی هست که دارم راجب گرافیک تحقیق میکنم اما تو هر سایتی میرم میبینم که میگن حقوقش از دو ملیون بالاتر نمیره تازه اونم اگه حرفه ای باشی آیا واقعا این حقیقت داره یا همه چی به ظرفیت هنری فرد برمیگرده ؟ یه سوال دیگه از کجا بفهمم واقعا توش استعداد دارم ؟خیلی ممنون میشم اگه جوابم رو بدید
مهدی خدادادی
این مبلغی ک فرمودید ، درآمد خوبی برای یک طراح گرافیک محسوب می شود . ولی اینکه بالاتر نمی رود یا پایین تر است ، خیلی به شرایط ، شانس و پشتکار بستگی دارد.
-___-
ممنون
سارا
سلام
ممنون از مطالب خوبتون. من دانشجوی ارشد مهندسی شیمی هستم. ولی به رشتم علاقه ندارم. از انصراف دادن هم میترسم. چون توی دانشگاه نسبتا خوبی (سراسریم هستم) قبول شدم. به نقاشی شدیدا علاقه دارم. نقاشیامم همیشه خوب بوده . جندوقتم کلاس طراحی رفتم معللم خیلی راضی بود. تصیم گرفتم بعد از ارشد دانشگاه علمی کاربردی رشته گرافیک ثبتنام کنم جون میدونم تو این رشته میتونم به امید خدا موفق بشم. ولی ممیخام تو این دوسال ارشد یه جورایی نقاشیمو قویتر کنم . من ازشما چنتا سوال مهم داشتم که اگر جوابشو بدید واقعا لطف بزرگی میکنید. میخواستم بپرسم به نظر شما من میتونم بدون رفتن به دانشگاه و با خرید کتابا و نرم افزارا خودم بتونم این رشته رو دنبال کنم؟ ارادشو دارم چون عاشق هنر و نقاشیم. یه سوال دیگم اینکه باید از چی شو کنم؟ و چطور میتونم قدرت خلاقیتو زیاد کنم؟
واقعا ممنونم اگه منو از اطلاعات خوبتون بی بهره نذارید
مهدی خدادادی
شما می توانید در کنار رشته اصلی خود فعالیت های هنری خود را نیز دنبال کنید . حضور فعالانه در جمع های هنری یا شرکت در کلاس های مدارس تخصصی هنر می تواند در رسیدن به هدف شما ، راهگشا باشد .
مريم
سال٧٢ در شرکتی که استخدام شدم به گرافیک کامپیوتری با دیدن انیمیشن ها یی که مهندسین شرکت میساختن علاقمند شدم؛ اما وقتی دنبال علاقه ام و یادگیریش رفتم به من گفتن حتما باید طراحی بلد باشی نه اینکه الان پای کامپیوتر بشینی و کار گرافیکی بکنی
و یکی از آشنایان نه تنها تشویق ام نکرد بلکه میگفت : توو زمینه گرافیک کامپیوتری دست زیاد شده و مایوس ام کرد
الان خوندن مطالب شما باعث شد حتما به موسساتی که نام بردید برم و ثبت نام کنم
ممنونم از مطالب مفید و راهنمایی و تشویقتون
محمود
خیلی جالب بود!!
مقسی..
مرتضی رفیعی
آقا دمت گرم !
حمیدرضا
نکات جالبی بود.
من تا چند سال پیش با فتوشاپ کار می کردم برای عکسهای خودم تا حدودی هم به نرم افزار فتوشاپ تسلط پیدا کرده بودم که از روی عکسی که طراحی شده بود همون یا با تغییراتی که به نظرم قشنگتره عکس رو آماده کنم حدود ۲ سالی هست دیگه به خاطر مشغله کاری با این نرم افزار کار نکردم .
رشتم کامپیوتر هست و قبل تو دوران دانشجویی ۳D MAX هم کار میکردم.
الان یه موقعیتی تو شغلم ایجاد شده که بعد از ساعت ۵ و روز های تعطیل در اختیار خودم هستم که قبلا اصلا چنین روزی نداشتم آیا الان با کتاب و نرم افزار های آموزشی میتونم خودمو به نقطه اوج برسونم یا حتما باید کلاس برم.
اذر پناهی
عالی بود . ممنون
مهسا
مطلب خیلی خوبی بود .
واقعا لازمش داشتم .
۶ خرداد ۱۳۹۴
مهسا
خیلی خوب بود .
واقعا لازمش داشتم .
۶ خرداد ۱۳۹۴
عماد عبدالهی
سلام خسته نباشید
من میخواستم در راجب چیزهای که شما فرمودید
یه چنتا سوالی بپرسم
یه چیز واضحی هست که همه طراحان گرافیک حداقل یه سیستم یا کامگیوتر یا لب تاب یا ….دارن
بنده در اوج سختی هیچ کامپیوتر یا سیستم دیگه ای ندارم
همش هم میرم کافینت برای انجام کار هام
اوضاع مالی اونچنانی ندارم که بتونم یه سیستم برای خودم به را کنم
اوضاع مالی خیلی خرابه
بنده هم دیپلم گرافیک دارم الان هم برای کنکور اماده به رفتن به دانشگاه هستم
به نظر شما من در این اوضاع و شرایطی که دارم چیکار میتونم بکنم….
با تشکر …
مهدی خدادادی
همانطور که خودتان فرمودید برای دسترسی به کامپیوتر همواره به کافی نت مراجعه می کنید . پس مشخصا استفاده از سیستم یک نیاز مهم است .
باید توجه داشته باشید که کامپیوتر تنها یک ابزار است و فن گرافیک محدود به آن نیست . شاید بهتر باشد شما در زمینه هایی مثل تصویر سازی و گرافیک دستی که کمتر به کامپیوتر نیاز دارند ، سرمایه گذاری کنید .
سعی کنید پس انداز کنید و حداقل یک سیستم ارزان تهیه کنید .
سپاس
zahra
باسلام من تازه فوق دیپلم گرفته ام هیچ شناختی درمورد رشته گرافیک ندارم من می خواهم در این رشته فعالیت کنم چه کار باید انجام دهم یک گرافیست باید چه کارهایی بلد باشد مثلا کار با فتوشاپ وانواع نرم افزارها یا یک گرافیست باید طراحی خوبی داشته باشد چون من الان نقاشی کار با رنگ وروغن کار می کنم نمی دونم توروخدا کمکم کنید ممنون می شم دوست دارم کار کنم از کجا باید شروع کنم چون الان همه کسی رو برای کار می خواهند که همه چی رو بلد باشه راهنمایی بفرمایید …
بهنام
با سلام ، بنده فارغ التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر هستم، با توجه به استعداد و انگیزه ای که دارم مطئنم که میتونم در این رشته موفق باشم، گاهی با نرم افزار هایی مثل فتوشاپ کارهای گرافیکی و طزاحی انجام دادم اما میدونم این کافی نیست و من ضمینه این رشته رو ندارم و باید از ابتدا شروع کنم.
برای آموزش این رشته باید از کجا شروع کنم؟چه کتاب هایی رو شما معرفی میکنید؟
با توجه به اینکه هزینه کلاس های آموزشی سنگین هست و من قادر نیستم در کلاس شرکت کنم، و وقت کافی رو ندارم که در یک دانشگاه شروع به تحصیل کنم، در نتیجه باید از روی یه منبع خوب، کتاب خوب از ایتدا شروع کنم، اما نمیدونم چه منبع، چه کتاب؟؟؟
off
درود.برای حرفه ای شدن توی فتوشاپ مجموعه top secret خیلی بمن کمک کرد بنظر من میتونید دیویدی هاش رو تهیه بکنید.موفق باشید
فاطمه
بسیار عالی بود.من بین رشته تجربی و گرافیک گیر کرده بودم وبدجورهم کلافه بودم ولی با اطلاعات خوب شما امروز قراره برای این رشته پرعلاقه ثبت نام کنم.خییییییییلی متشکرم
مریم نادربیگی
با سلام
جناب آقای خدادادی یکی از دوستان من دنبال جایی هست برای کارورزی که ضمن اینکه واحدش پاس میشه بتونه چیزی هم برای آینده کاریش یاد بگیره و مفید باشه براش. پیشنهاد شما کجاست که هم کارورز لازم داشته باشند و هم بتونه چیزی عایدش بشه.
فریبا
ممنون خیلی خوب بود