Scroll to top

چالش : انتخاب ایده و شروع فرآیند طراحی


مهدی خدادادی - سپتامبر 19, 2014 - 26 دیدگاه

زمان تقریبی برای مطالعه: ۷ دقیقه

این دومین مطلب از سری مطالبی است که در مورد چالش ۶ ماهه می نویسم . به طور خلاصه در این چالش قرار بر این است که بتوانیم یک چیزی تولید کنیم که بتواند در عرض ۶ ماه ، ۵ میلیون تومان از آن کسب درآمد کنیم . بهتر است در این مورد مطلب ، چالش : طراحی یک برنامه کاربردی تجاری در عرض ۶ ماه   را بخوانید .

دومین سری از این مطلب در مورد ایده ای است که برای کار انتخاب کرده ام و همینطور در مورد فرایند طراحی خواهم نوشت .

نخست – ایده ها :

من برای ایده پردازی خیلی ذهن خودم را نبستم و حتی نگفتم که حتما باید یک نرم افزار یا یک وب سرویس توسعه بدهم . هدف ام این بود که هر ایده ای که در رسیدن به هدف ام خوب باشد را انتخاب کنم.

کار دومی که در ایده پردازی انجام دادم این بود که نگشتم ببینم دیگران چه مشکلی دارند تا آن را حل کنم ، بلکه دیدم خودم چه مشکلاتی دارم ، و آیا راه حل مناسبی برای حل این مشکلات در ایران هست یا خیر . در مجموع ایده های زیر برایم جالب بودند.

طراحی تایپ/فونت :

همینطور که می دانید وضعیت و تنوع فونت ، در خط فارسی زیاد جالب نیست . اولین دلیل اش پیچیدگی فرایند تولید فونت فارسی نسبت به فونت لاتین هست و دومین دلیل هم نبود سفارش دهنده و حمایت کننده مالی در زمینه تولید فونت و تایپ فیس هست .

در اینجا من قصد داشتم یک بستر مناسب برای تولید فونت فراهم کنم و همینطور خودم در اون بستر شروع به تولید فونت بکنم . سپس قصد داشتم از طریق فروختن اشتراک و حق استفاده از فونت ها درآمد به دست آورم .

مباحثی مثل استاندارد ساری فونت ها ، فونت وب ، فونت چاپ ، توسعه و فروش وجود دارند .

در این ایده بیشتر به جای اینکه بحث توسعه نرم افزار مطرح باشه ، بحث طراحی مطرح است . برای شروع من اسم “کافه فونت” را انتخاب کرده ام که مناسب به نظر می رسد. اما هنوز نهایی نیست .

طرحی مفهومی از کافه فونت

طرحی مفهومی از کافه فونت

طراحی یک نرم افزار/وب سرویس مدیریت پروژه:

بر کسی پوشیده نیست که هر کسی مخصوصا یک آزادکار و یا مدیر یک پروژه ، نیاز داره که تحت نرم افزاری پروژه اش را مدیریت کنه .

مشخص کنه چه افرادی در پروژه نقش دارند و اینکه هر کدام چه وظایفی را قرار است به سرانجام برسانند . ضمنا نیاز داره که هزینه ها را مدیریت کنه و یک بستری داشته باشه تا اعضایی که دارند در پروژه کار می کنند ، اونجا بتونند دور هم جمع بشوند .

چه بهتر که مدیریت زمان و هزینه ها طبق تقویم شمسی باشه و مجبور نباشیم از تقویم لاتین استفاده کنیم .

من خیلی از سیستم های مدیریت پروژه را آزمودم ولی اکثر اونها به دلیل بومی نبودن و همینطور پولی بودن عملا برای من قابل استفاده نبودند .

در اینجا قصد دارم یک سیستم مدیریت پروژه و وظایف بومی ، فارسی و متناسب با نیازهای یک مدیر ایرانی تهیه کنم . درآمد این کار از طریق فروش حق عضویت و یا تبلیغات در نسخه محدود به دست می آید .

نرم افزار حدیث روز:

از خیلی وقت ها پیش یک ایده در مورد یک app ذهن مرا به خود مشغول می کرد . دوست داشتم app ای داشته باشم که بتواند هر روز یک حدیث یا یک جمله را همراه با یک تصویر زمینه مناسب به من نشان بدهد . بهتر این بود که هم در موبایل و هم به صورت یک افزونه برای مرورگر این برنامه در دسترس باشد . همان موقع ها تصویر زیر را به عنوان پروتوتایپ یا نمونه اولیه طراحی کردم .

طرح اولیه از نرم افزار حدیث روز

طرح اولیه از نرم افزار حدیث روز

بعد با خودم گفتم که “چالش” فرصت مناسبی است تا این ایده را عملی کنم . اما کسی معمولا برای یک جمله در روز پول نمی دهد . هر چند من قصد داشتم این نرم افزار را رایگان عرضه کنم ، اما در چالش ایجاد درآمد از نرم افزار مهم است .

تصمیم گرفتم برای اینکه بتوان این نرم افزار را تبدیل به یک پروژه درآمد زا کرد ، امکاناتی را به آن اضافه کنم . ترکیب حدیث روزانه با تقویم و اطلاعات آب و هوا شاید کار جالبی باشد . اسم نرم افزار را بنا به پیشنهاد دوستی “تلگراف” انتخاب کردم . پس دست به کار شدم و ایده هایی که روی کاغذ بود را تبدیل به طرح های گرافیکی زیر کردم :

حدیث روز بعد از اضافه کردن روز شمار

حدیث روز بعد از اضافه کردن روز شمار

 

نمای کامل تقویم تلگراف

نمای کامل تقویم تلگراف

همینطور طرح زیر را هم برای بخش هواشناسی سامان دادم :

 

هوای شهر ساری در نرم افزار تلگراف

هوای شهر ساری در نرم افزار تلگراف

طرح هایی که در بالا می بینید تقریبا ۱۵ ساعت از وقت مرا گرفت . برای طراحی چنین طرح هایی ابتدا باید مشخص کنید قرار است چه چیزی دقیقا به کاربر در نرم افزار ارائه شود . به این مرحله طراحی اولیه یا طراحی Prototype یا طراحی Wire-frame گفته نیز می شود. بعد از آن من گشتم و تقریبا هر چی app تقویم خارجی و داخلی بود را زیر و رو کردم . همینطور نگاهی هم به امکانات و نحوه شکل دهی آنها داشتم .

در مجموع روی این ایده بیشتر کار کردم و جدی تر هستم که این ایده را پیش ببرم . در بسط این ایده بزرگترین مشکل من اینه که تا به برنامه ای برای موبایل توسعه ندادم و دقیقا نمی دونم چه مراحل فنی را در پیش رو دارم .

مرتب سازی فیلم ها و آهنگ ها :

همه ما تعداد زیادی فیلم و آهنگ و یا چیزهای دیگر روی هارد کامپیوتر خود داریم. مرتب سازی این عناوین گاهی بسیار دشوار می شود . شما در این ایده نرم افزاری را تصور کنید که در روی هارد شما جستجو می کند و تمام فیلم ها و آهنگ های شما را پیدا می کند . سپس عنوان درست فیلم ها را تصحیح خواهد کرد . پوسترهای آنها و همینطور cover موسیقی ها را دانلود کرده و با تصویر فولدر شما هماهنگ می کند . شما می توانید تمامی اطلاعات خود را در محیطی بصری زیبا ببینید . روی فیلم های خود کلیک کنید تا فولد آنها باز شود . همینطور اطلاعات مربوط به آن فیلم و امتیاز آن در IMDB را می بینید . زیر نویس ها به صورت اتوماتیک برای شما دانلود می شود . با یک کلیک می توانید فیلم های خود را بر حسب کارگردان ، بازیگر یا ژانر مرتب کنید .

این ایده هم به نظرم می تواند با فروش مستقیم نرم افزار یا امکانات ویژه برای نسخه پولی به درآمد لازمه برسد .

جمع بندی :

دو هفته از زمان چالش گذشته . من قصد داشتم تا هفته قبل همین مطلب را منتشر کنم ، ولی به دلایلی به این هفته موکول شد .

از این به بعد سعی دارم هر هفته گزارش کاری در مورد چالش را بنویسم . فکر می کنم جمعه ها برای این کار مناسب است .

در مورد ایده ها هنوز به جمع بندی نرسیدم که کدام ایده را به پیش ببرم . هر چهار ایده به نظر من خوب و جالب هستند . از شما می خواهم اگر نظری دارید یا به یک کدام از این ایده ها علاقه مند شدید ، با من گفتگو کنید تا بتوانم ایده ای که بیشتر خواهان دارد یا مناسب تر است را به پیش ببرم .

 

مطالب مرتبط

26 دیدگاه

  1. سعید

    ایده آخر محشره. من تا ۳۰ یا ۴۰ تومان میدم که فیلم ها و آهنگهام مرتب شه ومرتب بمونه

  2. مهدی جان ایده وب سرویس مدیریت پروژه رو باهات موافقم – ایده خوبیه که این پروژه بومی سازی بشه – ولی من هم خیلی از ایده ها دارم که فقط بحث علاقه خودمه که پیادش کنم و هیچ بحث مالی توش متصور نیستم – یکی دو تا از ایده هات این مدلین
    انشالا که بتونی یه انتخاب درست داشته باشی و استارت آپت به نتیجه برسه
    منتظر روند کارت خواهم بود

    • مهدی خدادادی

      ممنون امیر جان ، امیدوارم بتونی ایده های خودت را هم عملی کنی . من پیگیر هستم و حتما یکی از این ایده ها عملی میشه .

  3. صادق

    من فکر میکنم دو ایده کافه فونت و سرویس مدیریت پروژه ، بیشتر از بقیه ایده ها مورد نیاز متخصصین باشد ، مخصوصا کافه فونت.
    ولی من یک نرم افزار تحت وب به همراه اپ موبایلی سرویس مدیریت پروژه رو بیشتر می پسندم.

  4. علی حقیقی

    سلام
    همه ایده هاتون ایده های خوبی بودند. ولی اگه بخوام نظر شخصیمو بگم، به نظرم ایده کافه فونت ایده ایست که می تواند پیشرو باشد و ارتقا دهنده سطح طراحی بومی و واقعا ارزش سرمایه گذاری دارد.
    ایده نرم افزار مرتب کننده فیلم ها و موسیقی ها هم بسیار ایده ی کاربردی ایست و به شخصه به شدت نسبت به چنین نرم افزاری احساس نیاز می کنم. نمونه های مختلف خارجی آن را تست کرده ام، اما هیچ کدام رضایت بخش نبودند، البته فکر می کنم که ایده ی بسیار زمانبری باشد و در نوشتن برنامه آن با چالش های زیادی روبرو شویم.
    ممنون از توجهتون

  5. از دید من ایده حدیث روزتون، به شرطی که واقعا کامل باشه میتونه یه مدت درآمد زایی کنه، ولی بهرحال هر اپی بعد از یه مدت به دلایل مختلفی فروشش کمتر میشه. همچنین خیلی بهتره که هر اپ یه کار مشخص انجام بده و اگه قراره چند تا کار انجام بده، تمام اون کارا بهم ربط داشته باشن. خود من وقتی یه اپ میخرم، به این مسئله فکر میکنم که اگه برنامه مثلا برای نت برداریه، صرفا رو نت برداری و مسائل مربوط به اون تمرکز شده، یا به زور سعی کردن تقویم و چک لیست کار ها رو هم واردش کنن. هرچند نمونه های موفقی هم به این شکل ایجاد شده، مثل اپ Evernote ولی این نمونه ها محدود هستن.
    بنده از ایده کافه فونت به شدت حمایت میکنن. اگه منبعی باشه که فونت های مخصوص استفاده کامپیوتری ایجاد کنه و پشتیبانی دائمی هم داشته باشه، هر هزینه ای هم بابتش میدم چون به اندازه کافی به خاطر همین مسئله تو طراحی هایی که تیممون میکنه دچار محدودیت شدیم. همچنین کاری هست که تابحال انجام نشده، به دلایل مختلف. البته اینم بگم که درآمدش به ازای هرفونت شاید زیاد باشه، ولی در کل زیاد نخواهد بود.
    برای مرتب سازی فیلم و آهنگ یه برنامه ای دیده بودم که از منابع BitTorrent و یه سایت دیگه استفاده میکرد و فایل ها رو با یه فرمت استاندارد تغییر نام میداد. ولی متاسفانه خیلی محدود عمل میکرد و خب اینترنت ما هم اجازه دسترسی به این منابع رو نمیده. مرتب کردن این همه فایل هم از حوصله خارجه. ایده خیلی خوبه به نظر میاد.

  6. علی عسگری

    سلام.
    به نظرم ایده ی کافه فونت بسیار خوبه. تقریبا مشابه قدرتمندی وجود نداره که مخصوص وب، فونت تولید بکنه. اگر تبلیغات مناسبی انجام بدید می تونه بسیار درآمدزا باشه.
    ضمنا چطور میشه به فونت پیکسلر دسترسی داشت. همین فونتی که اخیرا توی پینترست گذاشتید؟ رایگانه یا پولیه؟

    • مهدی خدادادی

      احتمالا در همان کافه فونت در دو نسخه رایگان و پریمیوم منتشر خواهد شد .
      نسخه پریمیوم شامل حروف انگلیسی ، آیکون های پیکسلی و سه ضخامت مختلف از قلم است .

  7. سلام آقای خدادای
    برنامه رو به کجا رسوندید ؟

  8. محمد اعظمی

    سلام مهدی جان، ایده ی آخر به نظرم جالبه، من میتونم توی پیاده سازی ایده با زبان c# بهت کمک کنم. قبلا هم یه api با php نوشتم که اطلاعات فیلم و سریال رو از imdb.com دریافت میکنه. که از طرفی چون خروجی xml میده، و سی شارپ هم از xml پشتیبانی میکنه نمایش اطلاعات آسون تر میشه.

  9. مهدیر

    سلام مهدی عزیز
    لینکی که توی پاراگراف اول گذاشتی از wp admin هستش.
    در مورد پروژه حدیث باید عرض کنم که این پروژه ها خیلی زیاد شدن و خوب یجورایی بگیم خز شده 🙂
    در مورد کافه فونت خوب ایده ای هس اگه اجرا شه. بهرحال کمکی خواستی در خدمتم 😀

  10. سعید

    ایده‌ی آخر ایده‌ی خوبیه و دغدغه‌ی خیلیا هست، چند نمونه ضعیف هم هست ولی پاسخگو نیستند
    یکی از دوستان من هم مشغول کار روی همچین نرم‌افزاری هست، البته با اطلاعاتی که از نرم افزارش دارم خیلی امکانات هیجان‌انگیزتری هم خواهد داشت
    من اگه صاحب یک رأی باشم به ایده چهارم رأی میدم 🙂

  11. سلام

    با توجه به هدف درآمدزایی ذکر شده، ایده کافه فونت مناسب به نظر میرسد. اما این فقط بستر کار را آماده می‌کند، کار اصلی طراحی فونت است که زمان مورد نیاز آن را باید جداگانه حساب کنید.
    سیستم مدیریت پروژه از نظر درآمدزایی میتواند بهترین باشد، اما پیاده سازی مناسب آن خیلی بیشتز از ۶ ماه زمان نیاز دارد.
    بهتر بود بر روی یک بازی ساده و مینیمال موبایل هم فکر کنید. این روزها درآمد خوبی دارند.

  12. سلام جناب
    سایت خیلی خوبی دارید
    چند مطلب شما را خواندم.
    خیلی ممنونم که اطلاعات خودتون رو به اشتراک میگذارید

  13. Saleh

    سلام
    ممنون از سایت خوب
    و مطالب کامل و آموزنده شما
    صفحه اول سایت
    قسمت دانلود رزومه
    کلمه رزومه اشتباه تایپ شده
    درستش کنید در اولین فرصت

  14. حسین برزگر سلوکلائی

    درود تو روت…

  15. طراحي سايت

    عالی بود مرسی از سایت خوبتون
    طراحی سایت

  16. طراحی سايت

    بسیار عالی ممنون

  17. طراحی سایت

    با سپاس از زحمات شما
    http://www.sargonco.com

  18. رامش

    سلام ایده کافه فونت دقیقا چیزی هست که من ۲ سال پیش بهش فکر میکردم و برای طراحی فونت ها هم ایده زیاد داشتم ولی متاسفانه اصلا نمیدوستم چهطوری و از کجا باید شروع کنم و در نهایت به خاطرات پیوست … 🙁

  19. طراحی سایت

    خیلی عالی بود. مرسی از سایت خوبتون

  20. طراحی سایت

    ممنون از سایت خوبتون
    طراحی سایت

  21. خود نشستن چو زاغ بر مدار / طوطیان را خلاقیتی است عظیم

  22. سلام جناب
    سایت خیلی خوبی دارید
    چند مطلب شما را خواندم.
    خیلی ممنونم که اطلاعات خودتون رو به اشتراک میگذارید

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *